Algemeen 20 februari 2023

BSC bustour aftrap Week van de Kennismaking Fryslân Werkt!

Op 27 maart start de Week van de Kennismaking, een initiatief van Fryslân Werkt! In deze week kunnen werkzoekenden snuffelen aan verschillende sectoren. Van techniek en horeca tot openbaar vervoer en, jawel, de bakkerij- en zoetwarensector. Bakery Sweets Center trapt deze kennismakingsweek af door de BSC bustour op maandag 27 maart te organiseren.

Kennismaken met de bakkerij

De bustour, die in november voor de eerste keer plaatsvond, krijgt daarmee een iets andere insteek. Waar in november de focus lag op het maken van matches tussen werkzoekenden en bedrijven, gaat het nu met name om de kennismaking met de voor velen onontdekte sector. Belangstellenden stappen na de ontvangst bij Aeres MBO Leeuwarden op de bus en krijgen een rondleiding bij Hellema Hallum BV en Puur Posthuma in Wommels. Door de excursiedeelnemers zowel een grootschalig als een ambachtelijk bedrijf te laten zien, ontstaat een goede indruk van de mogelijkheden binnen Bakery Sweets Center (en daarmee de sector).

Met deze verkorte opleidingen bereid je je voor op een baan in de sector

Na de bedrijfsbezoeken zetten we koers naar Friesland College, waar Wijnand Verschuur (Aeres MBO) en Jurjen Albertsma (Friesland College) vertellen over de opleidingsmogelijkheden. De verkorte BSC-opleidingen Broodbakker – de basis en het nieuwe Operator zoetwaren/bakkerij – de basis staan hierbij centraal.

Voor wie

De bustour is bestemd voor werkzoekenden en jobcoaches van Fryslân Werkt!. Met de relevante opleidingen wordt gekeken naar een passende studentenopdracht, zodat ook studenten kunnen aanhaken bij het eerste deel van de tour.

Er is beperkt plaats! Meld je tijdig (voor 13 maart) aan bij Dirk Westerhof, dirk.westerhof@leeuwarden.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn