
Fase 1 van het Bakery Sweets Center-onderzoeksproject rondom retourbrood en versuikerde broodpasta zit erop. Op 10 november tonen mbo- en hbo-studenten, docenten en onderzoekers de tussenstand. Wat kun je maken met versuikerde broodpasta? En welke partijen haken aan bij fase 2: opschaling?
Een bestemming voor retourbrood
Jaarlijks wordt zo’n 150.000 ton brood retour gestuurd naar de leverancier. Daarvan is circa 50.000 ton geschikt om z’n weg terug te vinden in de consumptie. Maar hoe? Onder leiding van Peter Weegels (directeur European Bakery Innovation Centre) gaan studenten van Mbo Life Sciences en Hogeschool van Hall Larenstein aan de slag.
Het resultaat: versuikerde broodpasta, ontstaan door een enzymatische omzetting van zetmeel in brood. Een bruikbaar ingrediƫnt voor koekjes, stroop, cupcakes, bier en ijs! Dat demonstreren we graag op donderdag 10 november, in het auditorium van Van Hall Larenstein. Wees welkom, proef, deel ons enthousiasme en haak aan!
Programma
