Algemeen 17 september 2020

Bedrijven 15 oktober om tafel voor Tour de BSC

Het zij-instromerstraject dat werkzoekenden moet matchen met een partner van Bakery Sweets Center, gaat 15 oktober van start. Op die dag komen bedrijven bijeen om het profiel van de ideale werknemer in te vullen. Vervolgens gaat Alex Tabak van Regionaal Werkbedrijf Fryslân Werkt! op zoek naar tien geschikte kandidaten. Het streven: alle tien werkzoekenden een plek geven binnen de bedrijven die deelnemen aan deze ‘Tour de BSC‘.

Kaartenbak

Een aantal bedrijven heeft zich inmiddels aangemeld voor de Tour de BSC. Alex Tabak kijkt er naar uit: “Dit is dé manier om samen te zoeken naar geschikte kandidaten. Door hen een kijkje in de keuken te geven, maak je ze enthousiast voor het vak. We hebben in Fryslân te maken 35.000 werkzoekenden. Met het profiel dat er 15 oktober uitrolt, kiezen we uit die kaartenbak de tien meest geschikte kandidaten. Enthousiaste mensen die bereid zijn te leren. We hopen natuurlijk dat we iedereen kunnen plaatsen, maar de voorwaarde is wel dat de klik tussen werkzoekende en werkgever wederzijds is.”

Pilot in Friesland

Tabak hoopt dat het niet blijft bij één Tour de BSC. “Zoals gezegd zijn er ontzettend veel mensen die een baan zoeken en maken we iedereen graag enthousiast voor een job in de bakkerij- en zoetwarensector. En niet alleen in Friesland. Natuurlijk is dat óns werkgebied. Maar, mocht dit project succesvol blijken, dan schakelen we onze collega’s in de andere noordelijke provincie in om iets soortgelijks te organiseren.” Dus bent u partner van Bakery Sweets Center búiten Friesland en heeft u behoefte aan een zij-instromerstraject in uw regio, laat het weten.

Programma 15 oktober

Op donderdag 15 oktober worden de vacatures vergeleken, overeenkomsten gezocht in gewenste kwaliteiten en daaruit wordt een profiel opgesteld. Ook geeft Tabak een korte presentatie over Fryslân Werkt! – want hoe werkt dat precies? Denk aan plaatsing, projecten en subsidiemogelijkheden.

Heeft uw bedrijf één of meerdere vacatures beschikbaar? Wilt u een plaats op de route van Tour de BSC en staat u open voor enthousiaste kandidaten, aangedragen door het regionaal werkbedrijf? Geef u dan tijdig op bij Alex Tabak: alex.tabak@leeuwarden.nl. De sessie op 15 oktober vindt plaats van 9:30 tot 11:00 uur aan de Galvanistraat 4 in Leeuwarden.

Foto: Milos Muller/Shutterstock

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn