Opleiding 15 april 2021

Basiscursus Gistdegen: tweede lichting van start

Basiscursus Gistdegen op 12 mei weer van start

De Basiscursus Gistdegen gaat op 12 mei voor de tweede keer van start. Tijdens deze cursus staat de basis van het broodbakken centraal. In tien lesdagen, verdeeld over tien weken, krijgen deelnemers een gedegen introductie in de bakkerij.

Na de succesvolle pilot van de Basiscursus Gistdegen, gestart in februari, is het tijd voor de tweede lichting cursisten. Bakkerijdocent Jurjen Albertsma: “Het mooie van deze basiscursus is het laagdrempelige karakter. Er is geen vooropleiding nodig. Tegelijkertijd is het een heel brede cursus qua informatie en wordt onderwijs vanaf de eerste week met het bedrijfsleven gecombineerd”.

De introductie in het bakkersvak vindt plaats in het praktijklokaal van Friesland College in Leeuwarden. De Basiscursus Gistdegen bestaat uit grondstoffenkennis en het maken van klein brood, ongevuld en gevuld brood, getoerd gerezen brood en desem. Naast de cursusdagen wordt er voor iedere deelnemer een passende stageplek gezocht. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het netwerk van Bakery Sweets Center.

Albertsma: “Wat mij is opgevallen in de pilot is dat de helft van de deelnemers al na drie weken een toezegging tot een baan had ontvangen van het stagebedrijf. Dat is natuurlijk ons gewenste doel, maar kunnen we nooit garanderen. Dat dit gebeurde, bevestigt dat de sector zit te springen om enthousiaste mensen met grondstoffenkennis en dat deze basiscursus daar perfect op aansluit.”

Aanmelden?

De Basiscursus Gistdegen is een initiatief van Bakery Sweets Center, in samenwerking met Friesland College en een aantal bakkerijen. Aanmelden kan door iedereen die de basis van het broodbakken wil leren. De 10-weekse training vindt plaats op woensdagen van 8:30 tot 14:00 uur bij het Friesland College in Leeuwarden. Daarnaast loopt de deelnemer 3 tot 4 dagen per week stage in een bakkerij. De kosten bedragen 1.300 euro.

Aanmelden kan direct op de website van Friesland College.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn