Algemeen 19 september 2022

BakkersVakwedstrijden 2022 op 8 & 9 november in Abe Lenstra Stadion

Keuring krentenbrood BakkersVakWedstrijden

De Nederlandse kampioenschappen voor bakkers, de BakkersVakWedstrijden, vinden dit jaar plaats in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Bakkers nemen op 8 en 9 november deel aan de Nederlandse kampioenschappen Koekbakken, Banketbakken en Broodbakken.

Inleveren op 8 november

Het Heerenveense voetbalstadion is de nieuwe locatie, na jaren van kampioenschappen in Drachten. Deelnemers leveren hun producten in op dinsdag 8 november tussen 12.00 en 17.00 uur. De inzendingen worden dinsdagavond beoordeeld door een onafhankelijke vakjury onder leiding van de Permanente Wedstrijd Commissie (PWC) die bestaat uit: Martin Baks, Nico Bloem en Wietse Schiere.
Woensdag 9 november is er vanaf 16:00 uur en na afloop van de prijsuitreiking volop gelegenheid om de inzendingen te bekijken.

Wedstrijdboekje

Het wedstrijdboekje met daarin het programma en de wedstrijdvoorwaarden is te bekijken en te downloaden op de website van BakkersVakWedstrijden. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt het boekje niet gedrukt en niet naar oud-deelnemers gestuurd. Zij ontvangen een nieuwsbrief per mail met daarin alle relevante informatie.

Prijsuitreiking

Op woensdag 9 november om 17.00 uur wordt door de PWC en Hanno Spanninga in het Fean Plaza van het Abe Lenstra Stadion, bekend gemaakt wie zich Nederlands kampioen Broodbakken, Nederlands kampioen Banketbakken, Nederlands kampioen Koekbakken 2022 mag noemen en wie het Talent van het jaar 2022 is. Daarnaast worden er namens de sponsors maar liefst 21 trofeeën toegekend aan deelnemers die producten ingeleverd hebben voor diverse klassen en zijn er bekers voor degenen die een 2e of 3e plaats hebben veroverd.

Meer informatie, het wedstrijdboekje en de inschrijflink zijn te vinden op BakkersVakWedstrijden.nl.

Beko Groothandel en Beko Techniek zijn hoofdsponsor van de BakkersVakWedstrijden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn