Algemeen 15 juni 2024

Bakkers van Verloop in finale De Beste Aardbeienslof 2024

Maar liefst negentig deelnemers meldden zich aan voor de wedstrijd De Beste Aardbeienslof van Nederland 2024. De vakjury heeft daaruit de vijftien beste aardbeiensloffen geselecteerd die doorgaan naar de finale. BSC-lid De Bakkers van Verloop is een van de finalisten.

De aardbeienslof, met zijn luchtige bodem, romige crème pâtissière en verse aardbeien, is een echte klassieker. Met ‘De Beste Aardbeienslof van Nederland 2024‘ zoekt Prestige Fruit voor de derde keer naar bakkers en patissiers die een unieke draai geven aan dit geliefde gebak. Na twee succesvolle edities in 2021 en 2022 is de competitie dit jaar groter dan ooit. In mei en juni waren er voor het eerst vier voorrondes door heel Nederland, van Eindhoven tot Meppel. De wedstrijd blijft ongekend populair, wat blijkt uit het dubbele aantal inschrijvingen in vergelijking met voorgaande jaren. Maar liefst negentig bakkers en patissiers streden om een felbegeerde plek in de finale.

Innovatieve recepturen

Tijdens de voorrondes beoordeelde een vakjury de aardbeiensloffen op smaak, uitvoering en originaliteit. De jury – bestaande uit Meester Patissier Hidde de Brabander, Dutch Pastry Team-lid Bart de Gans, patissier Jurgen Koens en een gastjurylid – was onder de indruk van de vernieuwende recepturen en vakkundige uitvoering van de deelnemers. ‘De inzendingen voor de voorrondes waren verrassend’, vertelt Bart de Gans. ‘Vaktechnisch waren ze goed met soms bijzondere smaakcombinaties zoals aardbeien met pecannoten of chiazaad.’ Vijftien aardbeiensloffen vielen op vanwege hun smaak en technische uitvoering, wat hen een welverdiende plek in de finale opleverde. Ailean Klaassens van De Bakkers van Verloop in Gorredijk is één van de finalisten.

Finale tijdens Beko Najaarsdagen

De finale van De Beste Aardbeienslof van Nederland 2024 vindt plaats op maandag 16 september tijdens de Beko Najaarsdagen in Nijkerk. Dan bepaalt de vakjury, onder leiding van Meester Patissier Hidde de Brabander welke bakker of patissier de prestigieuze titel ‘Beste Aardbeienslof van Nederland 2024’ ontvangt. De winnaar krijgt bovendien een prijzenpakket, waaronder een seizoen lang gratis verse Prestige-aardbeien.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn