Algemeen 17 mei 2023

Bakkers in topvorm op Bakbekwaam LIVE

/// update: deze editie van Bakbekwaam LIVE is afgelast ///

Op 20 juni zet Hogeschool van Hall Larenstein de deuren open voor bakkers en hun teams! Dan vindt het event Bakbekwaam LIVE plaats. De allereerste editie is in Vlaardingen, Leeuwarden viert de tweede (pilot)editie. Bakery Sweets Center is deze editie de partner van organisator Bakbekwaam.

Voel je goed: fysiek en mentaal

De bakkerijsector vindt het belangrijk dat iedereen die in de bakkerij werkt zich fysiek en mentaal goed, sterk en vol energie voelt. Daarom organiseert Bakbekwaam, onder de naam Bakbekwaam LIVE – Teams in Topvorm, een serie interactieve middagen over gezond werken, je financiële toekomst en jongerencommunicatie. Medewerkers, leidinggevenden en ondernemers in de ambachtelijke en industriële bakkerij krijgen daar concrete handvatten om fysiek en mentaal hun topvorm te vinden.

De serie start in Vlaardingen en Leeuwarden; later dit jaar komt Bakbekwaam LIVE nog naar 7 andere locaties in Nederland.

Tijdens Bakbekwaam LIVE – Teams in Topvorm ontdek je wat je als medewerker, team en bedrijf kunt bereiken als je:

  • met elkaar werkt aan fysieke en mentale gezondheid op en rond de werkvloer;
  • meer inzicht krijgt in je financiële toekomst;
  • weet wat er in de bakkerijsector is geregeld en welke mogelijkheden er zijn;
  • met elkaar over deze onderwerpen communiceert.

Topvorm is teamwork

Bakbekwaam LIVE – Teams in Topvorm is bedoeld voor medewerkers, leidinggevenden en ondernemers in de ambachtelijke en industriële bakkerij. Kom bij voorkeur samen met (een deel van) je team, want dan profiteer je optimaal van de middag. Werken doe je immers samen, en werk heeft invloed op je gezondheid – en omgekeerd. Soms is het lastig om daarin een evenwicht te vinden, maar het is wel belangrijk om je bewust te zijn van dat evenwicht en hoe je dat kunt bereiken. Het team waarin je werkt, speelt daarin een grote rol: samen bereik je meer!

LIVE in Vlaardingen en Leeuwarden

Bakbekwaam LIVE – Teams in Topvorm is op 13 juni 2023 bij de Food Innovation Academy in Vlaardingen en op 20 juni 2023 in Leeuwarden, in samenwerking met Bakery Sweets Center. De afwisselende middag begint om 12.00 uur en eindigt rond 16.00 uur. Het volledige programma van de middag is te vinden op bakbekwaam.nl/live.

Deelnemers gaan in 5 workshops aan de slag met onder andere een powersessie ‘Nachtwerk is topsport’, de workshop ‘Hoe bedoel je?!’ over jongerencommunicatie en de workshop ‘Gezond aan het werk blijven’. Tijdens de workshop ‘Financieel fit’ komt je financiële toekomst aan de orde. Ook laat een bekende bakker of banketbakker zien hoe je een gezond, aantrekkelijk product maakt dat verkoopt!

Aanmelden en kosten

  • Bakbekwaam LIVE – Teams in Topvorm is er voor (teams van) medewerkers, leidinggevenden en ondernemers in de industriële en ambachtelijke bakkerij.
  • Vooraf aanmelden is noodzakelijk: voor de middagen in Vlaardingen en Leeuwarden kan dat nu al op bakbekwaam.nl/live.
  • Deelname aan Bakbekwaam LIVE – Teams in Topvorm is gratis voor werkgevers en werknemers van bedrijven die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf en voor leden (thema 4) van het Bakkers Pensioenfonds. Voor overige werkgevers of werknemers zijn de middagen niet toegankelijk.
  • Na de zomer volgen middagen op andere locaties in Nederland. Data, plaatsen en programma worden bekendgemaakt via bakbekwaam.nl/live.

Over Bakbekwaam en Bakbekwaam LIVE

Bakbekwaam.nl is het informatieplatform voor de bakkerijsector van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Op Bakbekwaam vind je alle informatie over werken en leren in de bakkerij. Met bijeenkomsten onder de naam Bakbekwaam LIVE brengen we die informatie naar iedereen die in de bakkerijsector werkt: regionaal en interactief, helder en overzichtelijk.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn