FUTUREMAKERS Partners 03 oktober 2023

Bakkerij Van der Zee op FUTUREMAKERS zoekt match met bakker

Nog twee weken tot het event FUTUREMAKERS! Tijdens dit matchmaking event op 18 oktober bij BOEL in Leeuwarden, gaat het bedrijfsleven in gesprek met studenten en werkzoekenden. Wie je er in ieder geval treft, zijn de broodspecialisten van Bakkerij van der Zee in Garyp. We vragen het Jan Jacob Van der Zee: waarom Futuremakers?

Waar kennen we Bakkerij Van der Zee van?

Bakkerij van der Zee kun je kennen van de overheerlijke traditionele Fryske sûkerbôle. Koop een suikerbrood in een willekeurige supermarkt en de kans is groot dat hij met liefde gebakken is in Garyp. Natuurlijk bakken we meer dan alleen sûkerbôle. Wij bakken iedere dag het mooiste grootbrood, het zachtste kleinbrood, het rijkst gevulde vruchtenbrood en de knapperigste bake off-broden. Deze worden verspreid onder supermarkten en horeca in Noord-Nederland. We zijn al zes generaties een platte organisatie met korte lijntjes, een informele werksfeer en persoonlijk contact. Hiermee onderscheiden we ons ten opzichte van andere bedrijven. Bakkerij van der Zee: groot geworden zijn door klein te blijven.

Waarom zijn jullie aanwezig op Futuremakers?

“Onze bakkers worden een jaartje ouder. Nu is dat an sich geen probleem, maar de opvolging is een uitdaging die ons dagelijks bezighoudt. Gelukkig hebben we enkele jonge bakkers aangetrokken die toekomstperspectief geven. Eén daarvan is Hylke. Hylke is begin 20, wist niet goed wat hij wilde, en klopte bij ons aan of hij misschien kon werken en leren bij Bakkerij van der Zee. Hylke is nu zo’n half jaar bij ons in dienst, gaat eens per week naar school voor zijn studie ‘Zelfstandig werkend bakker’ en werkt vier dagen bij ons in de praktijk.

Bij Futuremakers hopen we nóg zo’n gemotiveerde werkzoekende te kunnen vinden die bij ons gaat werken en leren. Maar misschien is er ook wel een student van de bakkersopleiding die we een stageplaats of een baan kunnen aanbieden. Wij zijn benieuwd of we een match kunnen maken!”

Foto: MLND/Kevin Kiewiet

Wat heb je te bieden?

“We zijn vooral op zoek naar bakkers. Dit kan via een stageplaats, maar ook met werken/leren. Als een bakkerijstudent is afgestudeerd, dan kan hij/zij ook bij ons aan de slag.”

Wat hebben studenten aan Futuremakers? 

“Laagdrempelig contact met bedrijven is niet vanzelfsprekend. Op Futuremakers wel! Grijp je kans en ga in gesprek met verschillende bedrijven. Zo kom je erachter waar je interesse wel en niet ligt. En wie weet heb je na deze editie wel een stageplek of een baan te pakken!”

Openingsfoto: MLND/Kevin Kiewiet

Kom naar FUTUREMAKERS!

Ben je student en denk je: op een laagdrempelige manier mijn toekomstige werkgever ontmoeten? JA, dat wil ik! Schrijf je in voor een bezoek aan Futuremakers, 18 oktober bij BOEL in Leeuwarden: www.futuremakers.nu. Bedrijven gelieerd aan Mobiliteitsnetwerk Noord-Nederland en Bakery Sweets Center schrijven zich kosteloos in.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn