Algemeen 06 mei 2024

Nieuwe winkel Van der Kloet: fijne samenwerking met retail

Bakkerij Van der Kloet heeft een nieuwe winkel geopend in de wijk Westeinde in Leeuwarden. Dit is volgens eigenaar Jan Douwe Gerbranda het resultaat van een fijne samenwerking tussen de retail en het ambacht.

Voorheen had Bakkerij van der Kloet een filiaal in de Wagnerstraat in de Friese hoofdstad. “Daar waren we gevestigd samen met een drogist en een paar andere, kleine winkels. Toen deze winkeliers vertrokken, besloten wij ook naar een nieuwe locatie uit te kijken”, blikt Jan Douwe terug. Deze vond hij in het nieuwe winkelcentrum in Westeinde. “Naast de Poiesz stond een pand leeg. Dit is eigendom van Poiesz Vastgoed. Wij hebben een goede relatie met deze supermarktketen, waarvoor wij oranjekoek produceren. Ik heb contact gezocht en al snel werd de overeenkomst getekend.”

Veel traffic

Hij is heel tevreden over de mooie locatie. “Het is een mooie, doorsnee wijk waar veel gezinnen met kinderen wonen. Mensen kunnen voor de deur parkeren en er is veel traffic. We trekken veel nieuwe klanten. Vooral consumenten die in het verleden alleen bij de supermarkt kochten, maar nu ook bij ons komen, omdat we naast de Poiesz gevestigd zijn. Die combinatie werkt echt heel goed.”

Ambachtelijke uitstraling

De winkel heeft een echte ‘Van der Kloet-uitstraling’ gekregen. “Het pand was casco opgeleverd met alleen wanden, een wc en afvoer. Daardoor konden we de inrichting helemaal zelf bepalen. De uitstraling lijkt erg op die van onze winkel in Dronrijp, die we twee jaar geleden hebben geopend. En de basis daarvan is afkomstig van onze winkel in Franeker. We hebben gekozen voor veel hout om het ambacht te benadrukken. De vitrine is strak en de wanden zijn licht. Aan de muren hangen afbeeldingen uit de ambachtelijke bakkerij. Zoals van onze bakker Lieuwe, die al meer dan 40 jaar bij ons in dienst is. Wij vinden het leuk om onze medewerkers terug te laten komen binnen onze organisatie.”

Het assortiment is divers, bestaande uit brood, klein brood, banket, koeken en kleine souvenirs, zoals kruidenbitter, pepermuntjes, Fryske dúmkes en suikerbrood in de mooie Friese doos. “We hebben een breed assortiment, passend bij de doelgroep en locatie.”

Feestelijke opening

De nieuwe vestiging is in maart open gegaan. In april werd een feestelijke opening georganiseerd. “Met onze komst is het winkelcentrum helemaal gevuld. Met elkaar hebben we besloten om een feestelijke opening te houden met leuke acties, ballonnen et cetera. Alles werd gefaciliteerd door Poiesz Vastgoed, die eigenaar is van alle panden in het winkelcentrum. Met de Poiesz hebben we echt een hele mooie samenwerking. Daar zijn we altijd naar op zoek. Het is belangrijk om kansen met elkaar pakken te pakken. Als retail en ambacht kunnen we elkaar versterken.” De kracht van samenwerking ziet hij ook terug kunnen Bakery Sweets Center. “Ook binnen deze club weten ambacht en industrie elkaar steeds beter te vinden.”

Richting de toekomst wil Gerbranda graag de vestiging in Sint Annaparochie nog verbouwen. “Dan is ons bedrijf weer helemaal klaar voor de komende vijftien jaar.”

Tekst: Wendy Noordzij

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn