Algemeen Partners 10 december 2021

Bakkerij Van der Kloet: supporter van SC Cambuur en Cambuur Verbindt

‘Fijn om iets voor kansarme kinderen te kunnen doen’

Van der Kloet Brood & Banket, met vestigingen in onder meer Franeker en Leeuwarden, ondersteunt de Leeuwarder Voetbalclub SC Cambuur en de sociale stichting Cambuur Verbindt. “We vinden het erg fijn om ons steentje bij te dragen aan de maatschappij. Laatst hebben we nog een hele leuke pepernotenactie gehouden. Binnenkort komt er weer een nieuw Cambuur-actieproduct in onze winkels in Leeuwarden te liggen”, verklapt algemeen-directeur Jan Douwe Gerbranda.

De nieuwe samenwerking is sinds de start van het nieuwe voetbalseizoen in september een feit. “Wij leveren dagelijks voor de spelers en de staff brood, klein brood en koekjes voor bij de koffie”, vertelt Jan Douwe. “En tijdens de thuiswedstrijden krijgen de gasten en sponoren van ons een gebakje bij de koffie.”

De Cambuurschnitte

Cambuur-Schnitte

In het verleden werkte de voetbalclub met een andere bakker samen. Toen deze besloot te stoppen, vroeg de club of Van der Kloet Brood & Banket interesse had. “Toen Cambuur niet promoveerde, hebben we een Cambuur-schnitte in onze zes winkels verkocht. Per taart ging er € 2,50 naar de club. Zo is onze relatie ontstaan.”

Cambuur kent twee organisaties: de betaald voetbal organisatie Cambuur en de Stichting Cambuur Verbindt voor maatschappelijke taken. De bakker vindt deze stichting echt heel waardevol. “Cambuur Verbindt richt zich hierbij op drie pijlers: talentontwikkeling, gezondheid en integratie/leefbaarheid. De stichting helpt onder kinderen in achterstandswijken, die het bijvoorbeeld thuis moeilijk hebben, of kampen met een leerachterstand. Daar willen wij ook graag ons steentje aan bijdragen.”

Pepernotenactie

Daarom werd er in samenwerking met Cambuur Verbindt een pepernotenactie bedacht. “We wilden tijdens een thuiswedstrijd pepernoten verkopen, waarvan €2,50 naar het goede doel gaat. Dat geld was bestemd voor het organiseren van een sinterklaasfeest voor de kinderen. Helaas gooide corona roet in het eten. De thuiswedstrijd mocht wel doorgaan, maar zonder publiek. Daarom hebben we last minute besloten om de pepernoten in de twee Leeuwarder winkels te verkopen. Zodoende hebben we wel wat geld opgehaald, maar helaas niet zoveel als tijdens een pepernotenverkoop in het stadion.”

Gelukkig kon het sinterklaasfeest wél doorgaan. Cambuur Verbindt heeft samen met Stichting Rijk Voor Arm cadeautjes gekocht voor kinderen uit gezinnen die zich geen sinterklaasfeest kunnen veroorloven. Op 4 december zijn honderdvijftig kinderen uit Leeuwarden verrast met een pakje. Klik hier voor een filmpje van deze mooie actie.

‘Twaalf kinderen kwamen met de grote spelersbus naar onze bakkerij’

Jan Douwe Gerbranda

Op bezoek in de bakkerij

Een paar weken eerder, op 18 november, mochten de twaalf kinderen van Playing for Success, ook een project van Cambuur Verbindt, een kijkje nemen in de bakkerij van Van der Kloet in Franeker. “De kinderen werden in de grote spelersbus gebracht. Ze kregen van ons een rondleiding door de bakkerij en we hebben hen laten zien hoe we pepernoten bakken. Natuurlijk mochten ze allemaal even proeven. Na afloop kregen ze een zakje pepernoten mee naar huis.”

Helpen met producten

Jan Douwe vindt het ontzettend fijn om als bakkerij een steentje bij te dragen. “Net zoals Cambuur Verbindt willen wij ook de mensen en kinderen die het moeilijk hebben, helpen. Wij willen graag goede initiatieven met producten ondersteunen in plaats van met geld. Inmiddels zijn we alweer aan het nadenken over een nieuw Cambuur-actieproduct voor in onze winkels. Onze klanten vinden het echt super wat we voor Cambuur doen. Door onze samenwerking hebben we er zelfs een nieuwe klantenkring bijgekregen!”

Tekst: Wendy Noordzij
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn