Partners 30 juni 2020

Bakkerij Kamstra doneert bollenkast aan Bakery Innovation Academy

Bakkerij Kamstra uit Wolvega heeft een bollenkast met deegverwerkingsset gedoneerd aan de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. De machine wordt toegepast voor het verwerken van deeg voor groot- en kleinbrood. Bij Kamstra stond de machine stil. De Friese bakkerij hoorde van de opleidingsambities van de FIA en besloot de set cadeau te doen. Het materiaal krijgt een plek in de Bakery Innovation Academy (BIA) en wordt ingezet voor het trainen van studenten en cursisten.

Transport

De waarde van de bollenkast en deegset loopt in de tienduizenden euro’s. Alsof dat niet voldoende was, zorgde de bakkerijonderneming ook voor het demonteren en opnieuw opbouwen van de apparatuur. Afgelopen week zijn de spullen naar Vlaardingen getransporteerd en daar in gebruik genomen. Daarbij gesteund door Booij Machinetechniek uit Leeuwarden – partner van Bakkerij Kamstra – die de machines installeerde en gaat onderhouden.

‘Prachtig gebaar’

De FIA toont zich maar wat blij met de gift. “Dit is een prachtig gebaar”, verwoordt Hilco Wagenaar van de Academy in Vlaardingen het enthousiasme. “We zijn Bakkerij Kamstra ontzettend dankbaar. Dit is het soort partnerships dat we zoeken binnen de FIA en waarmee we onze ambities gestalte geven. Namelijk voorzien in de opleidingsbehoefte van de foodbedrijven hier uit de regio en gezamenlijk werken aan onderzoek en innovaties. Om daarmee het imago van de foodbranche te verbeteren.”

Testwerk

De bollenkast en deegverwerkingsset krijgen een mooi plekje in de BIA. Studenten, cursisten, maar ook professionals kunnen er naar hartenlust mee testen om er het brood van de
toekomst mee helpen te ontwikkelen. De Bakery Innovation Academy is een multidisciplinaire bakkerij. De opening ervan was begin juni. Dit najaar vinden er de eerste trainingen en demonstraties plaats.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn