Algemeen Partners 31 december 2021

Bakkerij Braaksma verkoopt oliebollen voor Stichting ALS

Aaldert en Hiltje Bruinsma van Bakkerij Braaksma zetten zich dit jaar met de oliebollenverkoop in voor een goed doel. Namelijk de Stichting ALS. Het stel nam in 2019 de bakkerij in Oentsjerk over van de familie Braaksma. Eerder dit jaar ontvingen ze het bericht dat oud-bakker Braaksma ALS heeft. Inmiddels is er (31 december, 09:31 uur) al €1.305 opgehaald.

Het bericht dat Braaksma erg ziek is van ALS en hard achteruit gaat, maakt indruk in het dorp. Hiltje Bruinsma vond dat ze iets moesten doen. “Dit gun je niemand. Dan ben je aan je pensioen toe en dan word je zo ziek. Bakkers hebben een zwaar beroep en krijgen weleens iets, zoals rugklachten. Daar valt wel wat aan te doen. Maar hiervan word je niet beter. Dat is heel zuur en verdrietig”, vertelt ze tegen de radiozender Omrop Fryslân.

Het echtpaar wilde graag iets voor Jerke Braaksma, zijn familie en anderen die met ALS te maken hebben, terugdoen. Samen met ons enthousiaste team hebben we daarom een actie opgezet. Per zak oliebollen gaat er één euro naar het goede doel. De actie slaat aan in het dorp. Volgens Bruinsma zijn er ook klanten die geen oliebollen kopen, maar wel willen doneren. Zij kunnen ook online een donatie doen. Klik hier voor de actie Oliebollen voor het goede doel!

De actie is opgezet in overleg met Braaksma en zijn vrouw en de Stichting ALS. Het doel is om begin volgend jaar een cheque aan te bieden. Griet Braaksma neemt deze dan, samen met iemand van de stichting ALS, in ontvangst.

Tekst: Wendy Noordzij

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn