Productontwikkeling 30 mei 2023

Bakery Sweets Center zoekt pioniers in suiker- en zoutvervanging

Wie doet mee?

Binnen Bakery Sweets Center lopen verschillende projecten. Een aantal daarvan valt onder beheer van de werkgroep Onderzoek & Innovatie. Om te kunnen pionieren, zijn zowel studenten als bedrijven nodig. Hogeschool Van Hall Larenstein en Aeres MBO Leeuwarden stappen met beide benen in de projecten. Bij welk project sluit jij aan met jouw bedrijf?

Project 1: Retourbrood

Wil je meer doen met upcycling van retourstromen, dan zit je goed bij het project rondom retourbrood. We zijn al heel ver met de versuikerde broodpasta, die gewonnen wordt uit retourbrood en als ingrediƫnt dient voor nieuwe producten. Nu is het tijd om op te schalen. Met welk product uit jouw assortiment mogen we aan de slag met deze suikervervanger? Het kan van alles zijn, van koekjes tot suikerbrood en van cake tot ijs. Wie weet heb jij binnen enkele maanden een duurzaam verhaal te vertellen bij dit product!

Project 2: Zoutvervanging

Zout is een belangrijk item in de voedingsmiddelensector. Met NedMag, het Veendamse bedrijf dat Magnesiumzout (Mg) wint, kijken we naar de toepassing van Mg in levensmiddelen zoals brood en zoetwaren. In hoeverre kunnen we tafelzout (Na) vervangen voor deze grondstof? We zijn op zoek naar bedrijven die willen pionieren in deze zouttransitie. NedMag kan dit deels begeleiden, omdat er al enig voorwerk is gedaan met diverse levensmiddelen. Ook levert het bedrijf het magnesiumzout.

Interesse in een van deze projecten? Wanneer je je als bedrijf aanmeldt, wordt betrokkenheid bij het project verwacht. Jij kent je product immers het beste!

Neem voor meer informatie contact op met Tsjollyn Kuperus (t.kuperus@mbolifesciences.nl) en/of Koos.Oosterhaven@hvhl.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn