Algemeen 14 april 2022

Bake-off met reststromen tussen ROC Zadkine en Albeda College

Op op 14 april vindt de derde editie van de bake-off tussen het ROC Zadkine en het Albeda College plaats. In deze competitie strijden de brood- en banketopleidingen tegen elkaar en tegen voedselverspilling. Leerlingen van beide scholen hebben een product ontwikkeld op basis van reststromen. Dat product wordt op 14 april bereid en gepresenteerd aan een vakjury.

Ruim een ​​maand experimenteerden de studenten met reststromen. De reststromen worden aangeleverd door Europastry. Snijresten bladerdeeg die zijn overgebleven van appelflappen en andere bladerdeeg snacks. Maar ook reststromen chocolade glacé dat op donuts wordt gebruikt. Naast reststromen van Europastry hebben de studenten ook retourbrood van Bakkerij van der Waal uit Ridderkerk om mee te experimenteren. Zonde om deze reststromen niet door mensen te laten opeten. Vandaar de opdracht: ontwikkel nieuwe innovatieve producten met deze reststromen.

De top drie producten uit deze competitie gaan door naar de volgende fase. Studenten van de Food and Innovation Academy in Vlaardingen (FIA) onderzoeken hoe de drie beste producten industrieel kunnen worden opgeschaald. Het uiteindelijke doel is om samen een product te ontwikkelen dat met reststromen wordt geproduceerd en ook daadwerkelijk wordt verkocht. De jury bepaalt welke producten in de top drie eindigen. De projectcoördinator van Bakery Sweets was ook aanwezig bij de battle en heeft een aantal foto’s tijdens de baks-off geschoten.

Foto’s: Hilco Wagenaar

Bron: Bakkers in Bedrijf

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn