FUTUREMAKERS Partners 13 oktober 2023

Royal Avebe op FUTUREMAKERS: vegan producten dankzij de…aardappel

Noodles, snoep en macarons gemaakt met eiwitten uit een….aardappel. Het Groningse bedrijf Royal Avebe kent de aardappel van buiten (en vooral) van binnen. Marloes Noordkamp en Wouter Duisterwinkel vertellen je er alles over op het meet&match event FUTUREMAKERS op 18 oktober bij BOEL in Leeuwarden.

Marloes, waar kennen we Royal Avebe van?

“Het aardappelzetmeel en -eiwit dat Royal Avebe produceert vind je in talloze producten terug, zoals banketbakkersroom, vegan macarons, vegan snoepgoed, soepen, sauzen, vlees- en zuivelvervangers, maar ook in de industriële sector, bijvoorbeeld in lijm- en bouwproducten. In ons innovatiecentrum op de Zernike Campus in Groningen doen we voortdurend onderzoek naar nieuwe toepassingen van ons aardappelzetmeel en – eiwit.”

Waarom komen jullie naar Futuremakers?

“Om in gesprek te gaan met jong talent; waar word jij enthousiast van en hoe past dat bij een coöperatie als Royal Avebe? We laten graag aan de nieuwe generatie talenten zien wat er allemaal bij Avebe gebeurt: een heleboel!”

Wat breng je mee?

“Mooie plaatsen voor geïnteresseerde stagiaires!”

Waarom moeten studenten naar Futuremakers komen?

“Iedereen is bekend met de hoeveelheid kansen die de Randstad te bieden heeft. Veel interessanter is het om een beter beeld te krijgen van de regionale kansen in het noorden van Nederland, die zijn er namelijk ook heel veel! Futuremakers helpt hierbij!”

Hebben jullie er een beetje zin in?

“En of! In onze ervaring is Futuremakers een groot succes, dus zijn we er weer graag bij!”

Kom naar FUTUREMAKERS!

Ben je student en denk je: op een laagdrempelige manier mijn toekomstige werkgever ontmoeten? JA, dat wil ik! Schrijf je in voor een bezoek aan Futuremakers, 18 oktober bij BOEL in Leeuwarden: www.futuremakers.nu. Bedrijven gelieerd aan Mobiliteitsnetwerk Noord-Nederland en Bakery Sweets Center schrijven zich kosteloos in.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn