Algemeen 16 mei 2022

Autodrop en KraftBier: maken eerste Candy IPA

Autodrop en KraftBier ontwikkelden samen een uniek biertje; een frisse en fruitige IPA. Het biertje smaakt naar de Bosvruchtrode Cadillacs van Autodrop. Daarmee introduceren zij de eerste Candy IPA in Nederland. De IPA is vanaf deze week verkrijgbaar in de winkel en online.

De snoep- en bierwereld vinden elkaar in een fris en fruitige IPA. Hun perfecte match zit in het licht rebelse en prettig gestoorde karakter van de twee merken. De Bosvruchtrode Cadillac van Autodrop is de basis van de Indian Pale Ale. Hiermee introduceren zij een nieuwe bierstijl in Nederland: De Candy IPA. “Het is de hero onder Autodrop, de iconische smaak van de Cadillac is zo lekker, ‘t zou gebrouwen moeten worden. En dat deden we!” zegt Emma Bloem, Product Manager bij Autodrop. Het roze biertje werd door de brouwers VROEMMM genoemd. Het heeft een opvallende roze verpakking, te herleiden naar het merk Autodrop. Op de verpakking staat een duidelijke waarschuwing: Don’t drink and drive!“.

De hop die we in het bier gebruiken, geeft het bier ook wat extra fruitigheid” zegt Rob van den Meijdenberg, oprichter van KraftBier. De ingrediënten van het snoepje zijn in eerste instantie gemengd met verschillende basisbieren om te kijken waar de perfect match lag. De smaak van het snoepje past uiteindelijk het beste bij die van de IPA. Het biertje VROEMMM is vanaf deze week te verkrijgen in de webshop van KraftBier.  Product Manager van Autodrop, Emma Bloem zegt: “Hoewel je onze snoepjes natuurlijk kan nuttigen in de auto, raden we aan om VROEMMM open te trekken op een lekkere plek in de zon als je niet meer hoeft te rijden!” 
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn