Algemeen 15 oktober 2020

Algemene ledenvergadering BSC uitgesteld

De algemene ledenvergadering die op 29 oktober gepland stond, is tot nader order uitgesteld. Dit naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen dinsdag. De bijeenkomst zou plaatsvinden bij de Bakkers Van Verloop/De Graancirkel in Drachten. De stuurgroep en het bestuur van de bedrijvenvereniging BSC in oprichting vinden het niet verantwoord om onder de huidige omstandigheden de vergadering doorgang te laten vinden. We komen met een nieuwe datum, zodra er een verruiming van maatregelen wordt afgekondigd.

Nieuwe partners

De ontwikkeling van Bakery Sweets Center gaat ondertussen gewoon door. Zo zijn we erg blij dat recentelijk Molwarder Koeke, Bakkers van Verloop en Bakkerij Van Esch zijn aangehaakt als (aspirant-)lid van het Bakery Sweets Center. Daarmee groeit het samenwerkingsverband nog steeds in diepte en omvang.

Start training

Verder start in november de training ‘Leiderschap wendbaar vakmanschap in een lerende organisaties; de intake-gesprekken van de acht cursisten vanuit de bij de BSC aangesloten bakkerijbedrijven, vinden plaats op 22 oktober. Deze training komt uit de koker van de BSC-werkgroep Opleiden en wordt ingestoken op de ‘BSC-manier’ van opleiden. Met coachingsgesprekken, intervisiesessies en drie workshops krijgen de leidinggevenden inzicht in hoe om te gaan met medewerkers in een lerende omgeving.

Matching zij-instromers

Ook de route waarbij zij-instromers worden gekoppeld aan BSC-partners, krijgt steeds meer vorm. De eerste BSC-bedrijven hebben zich gemeld voor een traject met een speciaal geselecteerde zij-instromer. Omdat er onder de huidige Corona-omstandigheden geen touringcar kan rijden langs de bakkerij- en zoetwarenbedrijven, zoals de bedoeling was, worden de beoogde ‘matches’ eerst één op één geïnitieerd.

Onderzoek broodverbeteraars

Ten slotte zijn op aangeven van de BSC-werkgroep Onderzoek & Innovatie de eerste studenten van Van Hall Larenstein gestart met onderzoeksopdrachten vanuit het bedrijfsleven. Zo wordt gekeken naar het effect van het vervangen van broodverbeteraars door enzymen op de bakkwaliteit van (regionale) tarwerassen. Daarnaast loopt er een onderzoek naar de eetkwaliteit van brood als we een bepaald gefermenteerd plantaardig eiwit extra toevoegen of gebruiken als vervanging van dierlijk eiwit. Ook liggen er plannen voor het organiseren van een Sessions-kennisbijeenkomst over oventechniek.

Foto: De Graancirkel
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn