Opleiding 12 maart 2021

Afstuderen: studenten zoeken nieuwe bestemming voor oud brood

Aan de onderzoeksopdrachten die vanuit Bakery Sweets Center worden gegeven, wordt goed gehoor gegeven. Momenteel zijn twee studenten Voedingsmiddelentechnologie aan Hogeschool Van Hall Larenstein bezig met een afstudeerproject. De hoofdvraag: ‘Wat kunnen we doen om oud brood een nieuwe bestemming te geven?’. Thijs Wiggers en Katinka de Maat stellen zich voor.

Op zoek naar bijdrage in oplossen van voedselverspilling

Thijs Wiggers (23) komt uit Den Helder. “Ik startte op het Mbo Voedingsmiddelentechnologie in Alkmaar. Daarna zocht ik meer uitdaging en begon ik aan de studie Hbo Voedingsmiddelentechnologie in Leeuwarden. Mijn passie binnen dit gebied ligt voornamelijk bij dranken en kwaliteit. Naast mijn studie ben ik werkzaam bij Stadsbrouwerij Helderse Jongens. Hier help ik voornamelijk bij het ontwikkelen, het waarborgen van processen en de dagelijkse werkzaamheden.” Thijs voelt zich nauw betrokken bij het afstudeerproject. “Ik vind het ontzettend gaaf dat we kunnen bijdragen aan het oplossen van voedselverspilling.”

Voedingsmiddelentechnoloog met specialisme in marketing

Katinka de Maat (26) woont in Hilversum. “Na de havo werkte ik in verschillende restaurants. In 2017 verhuisde ik naar Leeuwarden om de studie Voedingsmiddelentechnologie te doen. Mijn interesse binnen dit vak ligt voornamelijk bij de productontwikkeling, bij duurzaamheid en marketing. En dan vooral van zoete producten, zoals koekjes, chocolade of bakmixen. Om me meer te verdiepen in marketing, heb ik de minor Marketing & Communicatie gevolgd op NHL Stenden. Daar heb ik geleerd hoe dicht marketing bij productontwikkeling ligt. Maar ook hoe social media werkt, hoe je kunt ontdekken wat je doelgroep is én hoe je die aanspreekt.

Consumentenproduct vs diervoeder

De opdracht die we nu voor Bakery Sweets Center doen vind ik erg leuk. Het lijkt ons interessant om van oud brood een nieuw product te maken. Onderdeel van het project is ook hoe we het vervolgens in de markt zetten. En de voordelen te benoemen van brood verwerken in nieuwe consumentenproducten tegenover bijvoorbeeld de verwerking in diervoeding.

Wordt vervolgd!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn