Productontwikkeling 14 december 2023

Aanjaagfonds: 75.000 euro voor BSC-project glutenvrij retourbrood

Weer een mooie opsteker voor het retourbroodproject! De Universiteit van het Noorden overhandigde op 7 december een cheque van 75.000 euro aan het project Glutenvrij retourbrood, van het lectoraat Healthy Food & Nutrition van Lizette Oudhuis.

Jaarlijks stelt de Universiteit van het Noorden €250.000 beschikbaar binnen het Aanjaagfonds. Daarmee beloont en stimuleert het fonds initiatieven die een bijdrage leveren aan de realisatie van de RIS-3-doelstellingen uit de eigen Kennisagenda.

In de tweede ronde van het Aanjaagfonds, ging een van de cheques naar het project Glutenvrij retourbrood, onderdeel van het retourbroodproject dat binnen Bakery Sweets Center is gestart.

Glutenvrije broodpasta

Het doel van het glutenvrije project van lector Lizette Oudhuis (lid van de BSC-werkgroep Onderzoek en Innovatie) is het opzetten van een extra proces/stap dat een glutenvrije retourbroodpasta oplevert voor de toepassing in een glutenvrij bakkerijproduct (b.v. koekje). In dit project werken onderzoekers, docenten en studenten Van Hall Larenstein, Hanzehogeschool, NHL Stenden, Aeres MBO Leeuwarden en Bakery Sweets Center nauw samen aan deze uitdaging.

De projectbegroting voor Glutenvrij retourbrood komt in totaal op 90.000 euro. 75.000 komt als bijdrage uit het Aanjaagfonds en waarvan Bakery Sweets Center 15.000 euro in kind bijdraagt.

Bekijk welke initiatieven nog meer een cheque mochten ontvangen, op de website van Universiteit van het Noorden.

Op de foto: Dennis ter Denge (junior onderzoeker) en Lizette Oudhuis (lector Healthy Food & Nutrition).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn