Partners 15 april 2020

7 vragen aan BSC-partner Nielsen Massey

Hoe gaan onze partners om met de coronacrisis? Deze keer aan het woord: Bouwe de Vries, general manager bij Nielsen Massey.

Wat maken jullie precies en voor wie?

“Nielsen Massey staat bekend om koude extractie van vanille, blenden van natuurlijke vanille-extracten en de productie van vanille bonenpaste. Daarnaast verhandelen we overige natuurlijke vanilleproducten (zoals bonen en poeders) en produceren we diverse natuurlijke flavors op basis van extractie. Onze markt is de industrie, food service en retail.”

Hoeveel medewerkers telt het bedrijf?

“14 medewerkers.”

Lukt het om de productie te waarborgen? En hoe?

“Op dit moment lukt dat nog steeds. We houden de zaak draaiende. Collega’s werken indien mogelijk zoveel mogelijk thuis. Op kantoor worden alle mogelijke procedures aangewend om besmetting en dergelijke te voorkomen. We kunnen de zaak draaiende houden met collega’s thuis(werkend) en op de fabriek aanwezig. Voor wat betreft de productie zijn we overgeschakeld naar een tweeploegendienst (’s morgens en ’s middags). Met dien verstande dat de ploegen dan op halve kracht (aantal medewerkers) produceren. Echter, door als het nodig is ook op ’s zaterdags te werken, kunnen we een ieder tevreden stellen.”

Welke (extra) Coronamaatregelen hebben jullie getroffen?

“Aangezien we BRC AA-gecertificeerd zijn, zijn er voor de productie weinig aanpassingen. Immers: alle diverse cleaning procedures zijn aanwezig om de productieruimte te betreden. Als je kijkt naar de expeditie zijn er enkele aanpassingen doorgevoerd. Uiteraard valt afstand houden daaronder. Echter, ook hier waren de cleaning procedures al aanwezig. Toiletgebruik door de chauffeurs is nog steeds mogelijk, vanwege een eigen ingang. Een extra maatregel bij de personeelsingang is verplichte handdesinfectie bij binnenkomst. Het aantal bezoekers beperken we zoveel mogelijk. Deze dienen afstand te bewaren, de handen te desinfecteren en verder ons strenge standaardprotocol te volgen.”

“De interactie met collega’s wordt erg gemist.”

Welke impact heeft de Corona-crisis op jullie personeel?

“De grootste impact is wel het feit dat alle collega’s elkaar niet meer dagelijks kunnen ontmoeten. De meest gehoorde reactie, is dat mensen graag weer terugkomen in hun vaste ritme, (de interactie met) hun collega’s missen.”

Brengt deze periode het bedrijf ook iets goeds?

“We zien dat de bewustwording van dagelijkse werkzaamheden is vergroot. Klantenrelaties zijn meer open en begripvol. Het updaten en ‘schoonmaken’ van bestanden is nu mogelijk.”

Tips voor Bakery Sweets Center-partners?

“Informeer regelmatig je collega’s over de gang van zaken, via de mail of hard copy. Heb het over algemene (vanuit de overheid) zaken en over bedrijfsmatige veranderingen. Ondanks de lastige situatie waarin wij ons allen in bevinden, moeten we wel naar de toekomst kijken. Zowel naar de positieve als negatieve gevolgen. Tot slot: handhaaf ook de plezierige werkzaamheden; koester je collega’s.”

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn