Algemeen 11 februari 2021

20 april: de diepte in met Session over ovens & energie

De volgende Bakery Sweets Session staat definitief op de kalender. Op 20 april vanaf 15:00 uur belichten we het thema ovens op het gebied van energie en ontwikkelingen. Dit is de eerste ‘ovens-session’ van dit jaar. Later dit jaar volgt er een tweede editie. De organisatie van deze session ligt bij de werkgroep Onderzoek & Innovatie van Bakery Sweets Center. Met als initiatiefnemers Frits Pluimers (bakkerijtechnoloog FACT, Hogeschool van Hall Larenstein) en Cees van den Hoed (managing director Bakkerij Kamstra).

Ontwikkelingen en energiebesparing

“Graag zetten wij het onderwerp ovens op de kaart”, laat bakkerijtechnoloog Pluimers weten. Als technoloog houdt hij zich bezig met bakprocessen en de techniek van de bakkerijoven. “Er is zo veel te vertellen, dat we de thema’s verdelen over meerdere sessions. Te beginnen bij de ontwikkelingen in tunnelovens en energiebesparing voor de bakkerij. Daarvoor hebben we een aantal bedrijven bereid gevonden om hier iets over te zeggen.” Zo geeft AMF Tromp-AMF Den Boer een presentatie over tunnelovens en ontwikkelingen, gevolgd door Scholt die de ontwikkelingen op de energiemarkt schetst vanuit het perspectief van de bakkerij. Tot slot raken de deelnemers aan de session geĆÆnspireerd door een praktijkvoorbeeld. Cees van den Hoed van Bakkerij Kamstra neemt de kijkers mee in de energiebesparende oplossingen die de bakkerij in Wolvega heeft ingezet.

Digitaal en interactief

De Session over ovens heeft een technische insteek en is interessant voor (ambachtelijke en industriƫle) bakkers, technologen en studenten. De session vindt volledig digitaal plaats, maar er is voldoende ruimte voor interactie. Een medewerker van Bakery Sweets Center staat standby om alle vragen die via de live chat binnenkomen, voor te leggen aan de sprekers. De duur van deze interactieve sessie is ongeveer 1,5 uur.

Deelname is gratis

Binnenkort ontvangen alle partners van Bakery Sweets Center een persoonlijke uitnodiging. Interesse in het bijwonen van deze session? Stuur een bericht naar info@bakerysweetscenter.nl en u ontvangt tijdig een aanmeldformulier.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn