Algemeen 25 mei 2021

1 juni: online kenniscafé FIA voedselproductie in de toekomst

FIA organiseert kenniscafé Voedselproductie in de toekomst.

Het online kenniscafé VIA FIA van Food Innovation Academy (FIA) staat op dinsdag 1 juni in het teken van voedselproductie in de toekomst.

Hoe ziet de voedselproductie er in de toekomst uit? Wat ligt er over twintig jaar in de schappen? Dat er veel gaat veranderen staat buiten kijf. De transitie van vlees en vis naar meer of alleen plantaardige eiwitten speelt bijvoorbeeld een rol. Is het überhaupt nog mogelijk om te kiezen wat we willen eten? Kortom: voor welke uitdagingen op het gebied van voedsel komen we te staan?

Het wordt interessant. En er zal veel veranderen. Dat weten we zeker. Niet alleen onze voeding zelf, maar ook op het gebied van de voedseltechnologie. Denk aan nieuwe productietechnieken van de toekomst.

Sprekers online Kenniscafé

In het online Kenniscafé VIA FIA spreekt Martijn Rol, sectormanager Food bij Rabobank over wat ons de komende jaren te wachten staat aan voedseluitdagingen. Ook schetst hij een overall beeld op wereldniveau.

De twee andere sprekers vullen naar aanleiding van zijn verhaal de discussie aan. Jan Willem Straatsma, sustainability manager bij Friesland Campina, zet zijn visie op het gebied van onze voedseluitdaging uiteen en maakt de praktijkvertaling naar de regio. Jens Andriessen, Mechanical Project Engineer bij Cérélia, geeft een inkijkje in de nieuwste productietechnieken die (mogelijk) worden ingezet bij Cérélia. Want, hoe zit het met virtual reality? En artificial intelligence?

Het online Kenniscafé vindt plaats op 1 juni van 16.00 tot 17.00 uur. Het Kenniscafé wordt geleid door presentator Hilco Wagenaar, Communicatie- en Eventmanager bij Royal Steensma.

Online Kenniscafé in het kort

Wat: Online Kenniscafé VIA FIA

Thema: Voedselproductie in de toekomst

Wanneer: Dinsdag 1 juni, 16.00-17.00 uur

Waar: Online

Aanmelden

Meer informatie is te vinden op de website van Food Innovation Academy. Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@fiamail.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn